• бул. „Пейо К. Яворов“ 18, София
  • 087 836 8606
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Събития

"Школа по Алхимия на Даманхур" - семинар

ШКОЛАТА ПО АЛХИМИЯ НА ДАМАНХУР
ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ
Школата по Алхимия на Даманхур е път на познание и практика, който се фокусира върху това, което се счита за най-важната област на алхимичните изследвания на новата ера, а именно: Алхимията на живите или на жизнените сили.
Преобразуването на живите субстанции се извършва преди всичко в главния Атанор, с който Алхимикът разполага, тоест неговото тяло, разглеждано като холистичен резултат от изключителна физическа, емоционална и фина сложност на взаимодействия между елементите, които изграждат живота на планетата ни.
В най-древната традиция това представлява духовен път на усъвършенстване, който в идеалния случай трябваше да доведе до получаването на злато като физически елемент в съответствие с постигането на еднакво по стойност благородно ниво на еволюция. В съвременната алхимия тази концепция вече не е в центъра на вниманието, след като е придобило много по-голямо значение манипулирането на жизнените сили за трансформацията на материята вътре и извън нас.
„Философският камък“ на древните алхимици днес се нарича пробуждането на вътрешната божественост в индивидуалния път на всеки един.
Школата предлага едно завладяващо пътешествие, дълбоко и интимно, което води до изява на максималния потенциал на човека. Това е процес на себе-откритие, който ще ви позволи да преосмислите всичко, което носите в себе си и следователно да пре-интерпретирате света, вселената, и всичко, което ви заобикаля, с отворен ум и с менталитет, който надхвърля вековете и хилядолетията, за да придобиете отново съзнанието че сте част от всичко, и онова, което в същото време, съдържа всичко.
Заповядайте на Първия Въвеждащ дву-дневен Семинар от Школата по Алхимия на Даманхур, в който тръгваме по пътя на съвременния алхимик в опознаване на биологичната Лаборатория, която представлява човешкото тяло като Атанор, съдържащ всички жизнени сили и субстанции в себе си, с които започваме да работим, преподреждаме, балансираме и трансформираме себе си, здравето си, взаимоотношенията и живота си.
Курсът ще се състои на 4ти и 5ти юни 2022 г. (събота и неделя) в Център по Себепознание “Орфей,” бул. “П. Яворов” 18, от 10.00- 18.00 ч. (с обедна почивка от 13.00-14.30 ч. всеки един от дните).
Такса за участие: 260 лв. за двата дена
На 3ти юни 2022 г. (петък вечер) от 19.00-21.00 ч. ще има открита лекция на същото място, която ще запознае аудиторията със смисъла и съдържанието на цялата Школа по Алхимия на Даманхур като процес, последователност на Модулите, по които се изучава, и с всички технически детайли за решилите да участват по-нататък в тази Пътека на Себеразвитие. Ще бъдат представени и Даманхурски бижута-селфики, които имат различни функции, подпомагащи човешкото здраве и развитие.
Вход: 20 лв.
За цялото събитие (и трите дена) ще има симултантен превод от италиански на български.
Необходими материали:
Една нова бяла свещ (голяма, не чаена), свещник и запалка (по възможност нова, неизползвана)
Малка бутилка вода
Бяла керамична чашка или купичка
Тетрадка и химикал, предназначени за упражнения и бележки по алхимия
Черна кърпа или парче плат от около 30 см (може и парче черна хартия със същите размери)
Малко чисто шишенце от около 15cl (може и с гутаторче)
Гутатор или пипетка
За Инструктора:
Ранъо Рукола живее в Града на Светлината Даманхур повече от 22 години.
Изучава дълги години и практикува в различните клонове на Алхимията с основателя на Даманхур Фалко Тарасако, лечител е в Даманхурската Школа за Духовни Лечители.
Преподава теургична магия повече от двадесет години и е част от Пътя на Оракула – Клон в Пътя а Развитие на Даманхур, свързан с Изкуството на предсказанието.
Съ-създател и Директор на Школата по Алхимия и Ритуалност.
Областта му на изследване и обученията му са фокусирани върху: темпоралната алхимия, способността да се влияе на събитията чрез използването на провокативна алхимия, установяване на връзка със силите, които обитават различни духовни екосистеми, алхимията на химерите, способността да се създават Енергийни сили, полезни за алхимични изследвания.
Ранъо е и един от създателите на селфичните бижута в Даманхур, които са и инструменти за развиване на човешкия потенциал. Различните бижута са художествена среда, която позволява изразяването на алхимични представи чрез
комбинация от метали и жизнени енергии.
За информация и записвания: Център по Себепознание “Орфей”: 0878368606; 0876604904; и Илина Абаджиева: 0887 260 428
Очакваме ви на едно вълнуващо магично преживяване!

Информация за събитието

Дата на събитието 03.06.2022 19:00 ч.
Крайна дата на събитието 03.06.2022 21:00 ч.
Начална дата на регистрацията 01.06.2022
Капацитет Неограничен
Регистриран 0
Ограничена дата 03.06.2022 19:00 ч.
Индивидуална цена Записване на тел.0878 368606
Местоположение Зала “Аполон” и “Дионис”
Вече не приемаме регистрация за това събитие

Карта на местоположението